blog kupi zdaj

Vsak pes je odprta knjiga vašega značaja


Morda niste lastnik kužka ali psičke, a zagotovo imate pasmo, ki vam je najbolj pri srcu – in ta izbira je odprta knjiga vašega značaja.

In čeprav smo prepričani, da smo si najljubšo živalco izbrali sami, iz kakršnegakoli razloga že, je bila pot morda obratna in je žival nas izbrala za svojega družabnika – ker je s svojimi občutljivimi receptorji zaznala, da si bosta ugajala.
Kaj je torej kosmatinček zaznal pri vas in kaj on ob vaši strani razkriva o vašem značaju?

Buldog

Ta skupina psov je zelo odločna in vztrajna, nad načrtom, ki si ga zadajo, nikoli ne obupajo. Lastniki buldogov so zelo toplosrčni ljudje, ki se radi smejijo in so zato zelo priljubljeni. Imajo tudi slabo lastnost – trmo, a jo znajo izkoristiti v svoje dobro. Pri izvajanju dodeljenih nalog so zelo vztrajni in metodični, po intimni plati pa izjemno romantični in čustveni.

Terier

Jack Russell terier
terier
Profimedia

Psički so bolj ali manj nagajivi in energični, prav vsi pa veseli in igrivi. Ljubitelji terierjev so zelo prilagodljivi ljudje, ki kot z levo roko in nasmehom opravijo tudi z najtežjimi nalogami in težavami. So zelo pogumni in tekmovalni ter obožujejo izzive. V zgovornosti blestijo, v vsaki družbi pa se jih razveselijo zaradi izjemnega smisla za humor.

Zlati prinašalec

Zlati prinašalec
Zlati prinašalec
Profimedia

Ljubitelji te pasme so tako kot njihovi kosmatinci predvsem izjemno prijetne in prijazne nravi. Zlati prinašalci so sicer me najbolj prilagodljivimi psi, ki se zlijejo tako s karakterjem svojega lastnika kot z vsemi vrstami pasjih prijateljev. Ljubitelji te pasme slovijo po tem, da bi za svoje bližnje brez oklevanja naredili vse na svetu.

Labradorec

Labradorec
labradorec
Profimedia

Ti psi so zelo prijazni in zanesljivi. Ljubitelji labradorcev pa so prav tako tisti, na katere se lahko vedno zanesemo, saj so v izjavah iskreni in pri dejanjih pošteni. So tudi dobrega srca in idealni, da z njimi kujemo načrte za prihodnost, pa naj gre za izlet ali zakonsko zvezo.

Beagle

beagle-pes_re_17.11.14.jpg
beagle
Reuters

Ta pasma je zelo energična, predvsem pa zvesta. Njihovi lastniki so zelo odprti in radovedni ljudje, ki se veselijo novih življenjskih izzivov in izkušenj vseh vrst. So dobri prijatelji in v njihovi družbi je vedno zabavno. Če pa naletijo na očitno nasprotovanje, jih lahko popade tudi kakšna majhna zloba.

Čivava

Tako kot so poskočne in glasne čivave neutrudne v iskanju pozornosti, takšni so tudi tisti, ki jih obožujejo. Razlika med njimi je edino v tem, da se kuža nikoli ne umiri, človek pa utegne biti tudi zanesljiv steber družbe, ki drugih zaradi različnosti nikoli ne obsoja in je vedno pripravljen nuditi vso podporo – če ne drugega, ramo za zjokati se.

Pinč

pinc-pes_23.09.14.jpg
pinč
Arhiv Reporterja

Ta pasma je predvsem zabavna, veseljaki pa so tudi njihovi lastniki – radi potujejo in se družijo s prijatelji, njihova največja vrlina pa je zvestoba. Čeprav ne delujejo tako, jih odlikujeta tudi urejenost in organiziranost.

Koder

Pudelj.jpg
pudelj
Profimedia

Tako videz kodra oziroma pudlja kot njegovega lastnika rad zavede, ker sta po navadi zelo vpadljivega videza. Oba delujeta nekoliko vzvišeno, a tako ljudje kot kužki radi sklepajo prijateljstva in hitro postanejo najbolj igrivi v družbi.

Bokser

Bokser
Bokser
Profimedia

Gre za energične in močne pse, ki si vedno najdejo aktivnost. Njihovi ljubitelji radi živijo na visoki nogi, a čeprav jim to ni omogočeno, so vesele narave in iskreno razigrani. So srečni ljudje, ki jim ni dolgčas.

Španjel – vse vrste

španjel.jpg
španjel
Profimedia

Kot je že po njihovih očkah videti, gre za nežne psičke. Ljubitelji te pasme so zelo vljudni in zaupanja vredni, pogosto pa živijo precej naporno, ker svoj čas radodarno razdajajo družini in prijateljem.

Ovčarji – vse vrste

To je zelo močna in zvesta pasma, ljubitelji teh psov pa so najbolj iskreni prijatelji. So zvesti partnerji in zaupanja vredni ljudje. Za ljudi, ki jih imajo radi, so pripravljeni storiti karkoli.

Rotvajler

Ta pasma je zvesta in pogumna, njeni ljubitelji pa polni samozavesti. So mirni in nekoliko pasivni, a če se znajdejo v neprijetnem položaju, reagirajo zelo hitro in naglo.

Mops

mops
mops
Dreamstime

Te pasme se drži vzdevek mali klovni pasjega sveta. Ljudje, ki jih imajo radi, so veseli in pozitivni ljudje, radi so v družbi, uživajo v sprostitvi, razvajanju in pozornosti, skrbno pa izbirajo tiste, s katerimi se družijo. 

Doberman

doberman.jpg
doberman
Profimedia

Gre za pse izjemno odločnega značaja, njihove lastnike pa odlikuje popolna organiziranost na vseh življenjskih področjih. So pridni in bodo vedno dosegli svoje cilje, saj si že vnaprej izdelajo popoln načrt.

Pitbul

pitbull.jpg
pitbull
Profimedia

Ta pasma je samozavestna ter dominantna in tudi njihovi ljubitelji bodo brez dvoma izpeljali vse, kar so si zastavili. So pa pri vseh svojih dejavnostih kreativni in tudi zelo sproščeni, ker jim je popolnoma vseeno, kaj si drugi mislijo o njih.

Haski

Haskiji so energični in pozitivni, prav tako kot njihovi lastniki. Ti so praviloma ljubitelji športa in aktivnosti ne glede na to, ali sami sodelujejo v njej ali navijajo iz naslanjača toplega doma. Oboji v sebi nosijo tudi občutljivost in trmo.

Pomeranec

pomerianec.jpg
pomeranec
Profimedia

Tako za pasmo kot za njene lastnike velja, da so simpatični in ljubki. Radi imajo udobje, a so po naravi preprosti in nikoli ne bodo komplicirali.

Maltežan

maltežan.jpg
Maltežan
Profimedia

Gre za družinam zelo prijaznega psička. Ljudje, ki imajo radi to pasmo, so občutljivi, ljubijo človeški stik in veliko pozornosti posvečajo svojemu videzu. So samozavestni in vedo, kaj hočejo. Zelo radi se družijo z družino in prijatelji ter jim bodo tudi vedno na voljo.

Hrt

Mali angleški hrt
hrt
Profimedia

Za to pasmo sta značilni moč in milina, enako velja za njihove ljubitelje. Odlikujeta jih še mirnost ter samozavest in skoraj ne obstaja situacija, ki je ne bi uspešno rešili po zaslugi vedno trezne glave.

Seter

seter.jpg
seter
Profimedia

Ta pasma je zelo topla in prijazna. Ljubitelji teh lepih živali so po navadi fizično zelo aktivni in uživajo v številnih dejavnostih na prostem. So tudi zelo inteligentni in pogumni ter uživajo v vsakem izzivu. Njihov edini strah je monotonija.

Mešančki

Psički se med seboj karakterno seveda zelo razlikujejo, njihovi lastniki pa so pozitivni ljudje svobodnega duha. Nikoli si ne delajo velikih načrtov za prihodnost, temveč uživajo v vseh drobnih radostih vsakdana.