blog kupi zdaj

Spoznajte najbolj oboževana nebeška bitja - angele varuhe


O angelih se ogromno piše in govori. Kako tudi ne, saj so v umetnosti in zgodovini prisotni v vseh kulturah, le da jih vsaka po svoje interpretira in imenuje, skupno pa jim je, da jih predstavljajo kot božanstva.

Nekakšen splošen opis se glasi takole: angeli so glasniki Stvarnika, bitja božje svetlobe, ki nam pomagajo na vseh področjih življenja.
So izvor čiste ljubezni, ki nas nikoli ne obsoja. Poznajo našo življenjsko pot in njihova naloga je, da nas na njej vodijo, hkrati pa nas ščitijo pred nevarnostmi. Vedno imajo za nas sporočila in potrditve svojega vodstva – če jim le znamo prisluhniti.

POSEBNA VRSTA
Tokrat smo se posvetili angelom varuhom, ki so najpogosteje omenjani v molitvah in upodobljeni na slikah. Angeli varuhi so manjši angeli, ki so nam bili dodeljeni še pred našim rojstvom in spremljajo izključno nas. So 24-urna asistenca, ki nikoli ne spi. Pomagajo nam na vseh področjih našega življenja – pri financah, zdravju, ljubezni, karieri in tako dalje. Zanje ni nobena želja prevelika ali premajhna.

DODATNA MOČ
Vsak človek ima več angelov varuhov. Če kdaj v življenju doživljamo izjemno krizno stanje, lahko prosimo za podporo v obliki dodatnih angelov, ki nam stopijo ob stran. Prav tako lahko enako prosimo za druge ljudi. Vedno pa pri delu z nebeškimi bitji velja zakon svobodne volje. Če želimo pomoč, moramo zanjo tudi prositi. Seveda angeli ne potrebujejo dovoljenja za naše varovanje, saj je to njihova osnovna naloga. Varujejo našo dušo in telo pred prezgodnjim odhodom. Še ena zelo pomembna vloga angelov v naših življenjih pa je njihovo vodstvo.

POTREBUJEJO DOVOLJENJE
Zelo pogosto nam šepetajo vodila in nas usmerjajo na poti našega življenjskega poslanstva. Usmerjajo nas na pot, ki smo si jo začrtali še pred rojstvom. Vendar tudi pri tem velja zakon svobodne volje – brez našega privoljenja se ne bodo vmešavali v naše odločitve. To pa pomeni, da lahko človeški ego z vmešavanjem v zadane dušne preizkušnje duši velikokrat pošteno zameša načrte. Takšen človek se lahko zato začne hitro oddaljevati od življenjskega poslanstva. Angeli nam na vsakem koraku ponujajo vodstvo, ki nas bo usmerilo nazaj na zastavljeno dušno pot. Od vsakega posameznika pa je seveda odvisno, ali bo to vodstvo sprejel ali zavrnil.

VEDNO ENAKA PODOBA 

V zgodovini so ljudje angele predstavljali s krili, zato se nam dostikrat tudi v meditacijah in sanjah pojavijo s krili, obdani s svetlobo, da razumemo, za kaj pravzaprav gre.

Ko prosimo za pomoč, ne potrebujemo posebnih besed, le iskreni moramo biti.