blog kupi zdaj

Črno na belem: te fotografije dokazujejo obstoj duhov


Ko pomislite na duhove, imate verjetno neprijeten občutek. Tudi ko vprašate ljudi, če vanje verjamejo, se bolj ali manj razdelijo tako, da jih polovica verjame, druga polovica ne.

Tudi če v duhove ne verjamete, je še zmeraj možnost, da obstajajo. Nima smisla, da jih popolnoma pripišemo svoji domišljiji, saj so duhovi v naši kulturi kar precej pomembni. Tudi v popkulturi jih marsikje zasledimo. Obstajajo oddaje, kjer duhove lovijo in jih pošljejo na drugi svet, pa tudi razni filmi, na primer Ghostbusters.

 Stephen King, pisatelj

»Muze so duhovi in včasih pridejo nepovabljene.« 

Duh

Ampak kaj natanko so duhovi? Bili naj bi breztelesna bitja, ki se sprehajajo po Zemlji. Pogosta so tudi mnenja, da je duh v bistvu duša osebe, ki po smrti ni mogla ne v nebesa ne v pekel in tako ostala na Zemlji. Zgodbe o duhovih zasledimo povsod po svetu ter pri vseh kulturah. Te se sicer časovno in krajevno spreminjajo seveda skupaj z vprašanji, kaj so duhovi, in če so le plod domišljije ali so resnični? Duhove po navadi prikazujejo v človeški obliki. So srebrnkasti, sence, mogoče so celo napol prozorni ali pa so podobni svetlikajoči se meglici.

Srhljivo

Zdaj pa si predstavljajte, da se ti duhovi, ki imajo nedokončane opravke na Zemlji, dejansko sprehajajo med nami. Da ko dobite kurjo polt, je to v bistvu povzročil duh, ki je šel mimo vas. Poglejmo si nekaj srhljivih fotografij.

Fotografija je nastala v Avstraliji 1959 in je bila mišljena kot fotografija pokrajine. Po razvoju fotografije pa so ugotovili, da je v sredini duh ženske.

FOTKA 1

Starejši ljudje potrebujejo hobije. Tako se je pa gospa odločila, da se bo učila leteti. Nič narobe, če ne bi bil njen kopilot prosojen. Poleg tega ga sploh ni bilo tam.

fotka 3

Videti je, kot da bi se ženska skrivala na vrhu stopnic. Vse bi bilo v redu, če ženska ne bi nosila staromodne obleke. 

fotka 4

Na sliki se je pojavil vojak iz prve svetovne vojne Freddy Jackson, ki je bil ubit na bojišču dva dneva preden so fotografijo posneli. 

FOTKA5

Mož na fotografiji je Lord Combermere, katerega pogreb je potekal ravno takrat, ko so posneli fotografijo.

FOTKA 6

Waverly Hills je eno izmed najbolj preganjanih območij v ZDA. 

fotka 7

Ta fotografija je nastala med policijsko preiskavo v hiši Amityville, ko v njej ni bilo nikogar. 

fotka 8

Glede te fotografije nismo prepričani, ali je to duh ali pa majhen demonski otrok. Čigava roka sploh je to?

fotka 9

Fotografija, čeprav je videti starejša, je nastala pred kakšnimi 15–20 leti. Kavbojec se je tako oblekel, da bi lažje spadal na fotografijo, kdo pa je moški zadaj, pa lahko samo ugibamo. 

fotka 10

Mama je obiskala grob svoje hčerke in ga fotografirala. Šele ko so razvili fotografijo, se je izkazalo, da na njenem grobu sedi duh otroka. Najbolj čudno pa je to, da mama tega otroka sploh ne pozna.

fotka 11